Cellulitbehandling E-AWT

Celluliter är ett gnagande problem för många kvinnor, även de som arbetar hårt för att hålla formen. Anledningen är att celluliter inte är ett fettrelaterat problem, det är ett hudproblem.

Celluliter består av fettceller och kan inte användas som bränsle i kroppen. Diet och motion kan oftast inte eliminera celluliterna. Nu, genom electro acoustic wave therapy (E-AWT) så kan kvinnor få fastare, slätare hud i de områden där celluliter finns, dvs.  lår, skinkor, buk.

Det finns nog ingen kvinna där ute som aldrig någonsin har kommit i kontakt med celluliter på något sätt.

Det finns nog ingen kvinna där ute som aldrig någonsin har kommit i kontakt med celluliter på något sätt.

I de flesta fall krävs 6-10 behandlingar. Området behandlas 1-2 ggr per vecka. Varje behandling av ett område tar ca 60 minuter. Tilläggas bör också att bästa resultat uppnås först efter 2-3 månader efter avslutad behandling, eftersom behandlingen sätter igång en process i kroppen som fortsätter även efter att den sista behandlingen är slutförd. För att behålla resultatet så behövs 3-4 underhållsbehandlingar årligen.

Behandlingen är inte helt smärtfri, det kittlar och sticker men man vänjer sig faktiskt vid de små ilningarna och nästa gång känns det inte lika mycket.  Bör tilläggas att det är alltid kunden som bestämmer nivån på smärtan. Det ligger något i det gamla talesättet att ”ska man vara fin får man lida pin”.

Hur behandlingen går till

Steg 1:

E-AWT behandlingen pågår i cirka 15 minuter per område. Tryckvågor skapas genom handenheten och passerar genom hudens fettlager och påverkar cellmembranen, vilket gör att fettvävnad finfördelas och bryts ner. För att påskynda denna process använder vi även elektriska vågor samtidigt. Denna cellulitbehandling är helt smärtfri.

Chockvågor och elektriska vågor arbetar tillsammans och ökar markant reduceringen av celluliter och gropar i huden.

De elektriska vågorna ökar effekten genom att öppna fettcellerna som då stöter ut fettsyra, vilket gör det lättare för chockvågorna att bryta ner fettcellerna (celluliter) samt finfördela dem under huden. Detta resulterar i en slätare och mer jämn hud, utan gropar.

Steg 2:

Efter genomförd E-AWT behandling kommer du att få 20 minuters lymfdränage som sker genom att dina ben placeras i en ”byxa” som effektivt masserar dina ben och nedre delen av magen och ser till att vatten och slaggprodukter slussas ut. Efter behandlingen är det viktigt att dricka rikligt med vatten. Denna behandling är väldigt komfortabel och avslappnande.

lymfdränage

Efterbehandling med lymfdränage ger ett ännu bättre resultat tack vare att slaggprodukter lättare transporteras ut ur kroppen. Det är viktigt att dricka mycket vatten före och efter behandlingen så att slaggprodukter förs bort.