Ytliga Blodkärl

Ytliga blodkärl uppstår oftast i ansiktet eller på benen. De är mer estetiskt störande än medicinskt besvärande och kan i princip drabba vem som helst, oavsett ålder och kön. Orsakerna till uppkomsten är mycket varierande. Man vet att de är vanligare hos kvinnor i övre medelåldern och att arvsanlag har stor betydelse. Genomgångna graviditeter, hormonella förändringar, statiska arbeten, förfrysning, solande eller hårda slag kan också bidra till utveckling av kärlförändringar.

Alla har vi blodkärl i huden men oftast är de så tunna att de inte syns för ögat.
Alla har vi blodkärl i huden men oftast är de så tunna att de inte syns för ögat.

Hur behandlingen går till

De områden som med fördel behandlas är ansiktet, halsen, bröst, ben, armar, händer och rygg. På synliga blodkärl används LHE-pulsar med våglängder som absorberas selektivt av pigmentet hemaglobin i blodet.

Vid en bestämd temperatur skapas koagulering, som försvinner i löpet av några dagar genom en naturlig process. Det rekommenderas 4 – 8 behandlingar, 1-2 gånger per vecka för att uppnå ett bra resultat.

Före - Efter
Före – Efter

BOKA BEHANDLING

Har du funderingar, vill rådgöra med en professionell specialist eller vill du att vi ska göra en hudanalys på dig? Välj konsultation i bokningskalendern nedan så hjälper vi dig.